Gastouder worden

gastouder

Werken als gastouder is een zeer aantrekkelijk beroep voor mensen die van kinderen houden en graag thuis werken. Indien u gastouderopvang aanbiedt in uw eigen huis is het gastouderschap goed te combineren met de zorg voor uw eigen gezin. U kunt zelf aangeven hoeveel dagen u wilt werken en hoeveel kinderen u wilt opvangen. Wij bemiddelen in de regio Zuid-Holland en West-Brabant voor gastouders die thuis willen opvangen of die in het huis van het gezin willen opvangen.

Wanneer u zich als gastouder inschrijft bij Hop Marjanneke weet u zeker dat u volgens de regels werkt en wordt betaald. Bovendien zorgen we dat onze gastouders regelmatig pedagogische kennis en andere relevante informatie ontvangen. Tevens organiseren wij themabijeenkomsten, waardoor u zich blijft ontwikkelen en in contact komt met andere gastouders. Onze eerstvolgende bijeenkomst wordt vermeld op onze nieuwspagina.

Als gastouder verricht u verantwoordelijk werk. U bent zelfstandig bezig met uw gastkinderen. U bepaalt zelf de dagindeling, waarin allerlei activiteiten aan bod komen. Hierbij kunt u denken aan de dagelijkse dingen, zoals eten en slapen, maar ook aan activiteiten die u zelf aanspreken. Bij de één is dit knutselen, bij de ander lezen en misschien houdt u van wandelen.

Aan welke kwaliteitseisen dient een gastouder te voldoen?

 • u bent minimaal 18 jaar
 • u  heeft een diploma op MBO niveau 2 of een ander vrijgesteld diploma
 • u heeft een geldig certificaat Eerste Hulp aan Kinderen
 • u bent in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag
 • indien de opvang in uw eigen huis plaatsvindt, dienen volwassen huisgenoten ook in het bezit te zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag
 • u staat in het Personenregister Kinderopvang gekoppeld aan ons gastouderbureau
 • indien de opvang in uw eigen huis plaatsvindt, dienen volwassen huisgenoten ook in het Personenregister Kinderopvang gekoppeld te zijn aan ons gastouderbureau
 • u staat geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang
 • Hop Marjanneke hanteert daarnaast de volgende selectiecriteria
   

Voldoet u niet aan alle kwaliteitseisen?

Maar wilt u graag als gastouder aan de slag. Wij helpen u graag om alsnog aan de voorwaarden te gaan voldoen. Indien u hier meer informatie over wilt hebben, kunt u het beste even contact met ons opnemen.

In ons informatiepakket vindt u een uitgebreide omschrijving van de voorwaarden waaraan een gastouder en opvangwoning moet voldoen. U kunt dit pakket opvragen via de button “gratis informatiepakket”.

ZOEK EEN GASTOUDER

vanaf
Type postcode (1234 AB) of woonplaats