REGISTRATIE IN PERSONENREGISTER KINDEROPVANG

Per 1 maart 2018 is het Personenregister kinderopvang gestart. In dit register zullen alle personen, die “werkzaam” zijn in de kinderopvang, via een VOG continue gescreend worden.

Doel personenregister Sinds 1 maart 2013 is de continue screening al van toepassing op alle vaste medewerkers, gastouders en volwassen huisgenoten van gastouders. De meeste meldingen uit de continue screening vallen in de gastouderopvang, en dan met name om de huisgenoten van gastouders. Dit maakt o.a. dat de overheid een nog scherper toezicht wil.

Voor wie geldt dit personenregister In het nieuwe register zullen van nu ook vrijwilligers en uitzendkrachten worden geregistreerd. Daarnaast moeten alle personen die structureel tijdens opvanguren werkzaam zijn of op de locatie aanwezig zijn zich in dit register aanmelden. Hierbij moet u denken aan bijv. de huishoudelijke hulp of de buurvrouw die elke week koffie komt drinken. Structureel wordt uitgelegd als in elk geval eens per drie maanden voor in elk geval een half uur. Structureel betekent niet eenmalig. Dus als de schilder een opdracht heeft om meerdere dagen te schilderen, dan is dit een eenmalige opdracht (weliswaar voor langere tijd) maar niet nodig om te registreren. Ook een korte snuffelstage is eenmalig en behoeft niet ingeschreven te worden.

Inschrijven Inschrijven is mogelijk vanaf 1 maart en is de eerste 4 maanden gratis. Daarna kost een inschrijving € 12,- per persoon. Inschrijven kan alleen met een geldige VOG en DigiD. Degenen met een VOG die nu al vallen onder de continue screening (VOG datum na 1 maart 2013) hoeven geen nieuwe VOG aan te vragen. Voor alle andere VOG’s geldt dat deze op het moment van inschrijven niet ouder dan 2 maanden mag zijn.

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hierover hebben, neem gerust contact met ons op.

ZOEK EEN GASTOUDER

vanaf
Type postcode (1234 AB) of woonplaats